mandag den 21. januar 2013

Yoghurtis med jordbær

Alletiders helårs opskrift på en lækker og luftig Yoghurtis med jordbær.
Personer: 4
Hjemmelavet jordbær is
Ingredienser
500 gr. jordbær (Friske eller frosne)
4½ dl. yoghurt (Jordbær)
3½ dl fløde (38%)

175 gr. flormelis.
1 stang 
vanilje eller en ½ stang polynesisk vanilje.
Citronsaft

Fremgangsmåde
Bruger du friske jordbær, skal disse i første omgang gøres rene og efterfølgende fryses, de vil typisk være klar efter 1½-2 timer i fryseren.

Kom de frosne bær i en blender med indholdet af 
vaniljestangen, samt de øvrige ingredienser, undtaget citronsaften. Blend indtil du har en tungt flydende masse.
Smag til med citronsaft så massen får en dejlig frisk smag. Synes du ikke massen smager sød nok, kan du evt. her tilføje lidt flormelis og give det en hurtig omgang i blenderen igen.

Som altid, put maskinen i en form og sørg for at tage den ud og gennemrør massen mens den står i fryseren, eller kør den på ismaskinen, hvis du ejer sådan en.

Håber du vil nyde denne is, som bestemt kan nydes året rundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar